Tento projekt je podporovaný Európskou úniou pod názvom Interreg Danube. Obsah v tomto dokumente odráža názory autora a Európska únia za tieto názory nenesie zodpovednosť.

O financovaní projektu

O financovaní projektu

Názov projektu

Akronym

GREEN-TEX

Začiatok projektu

01.01.2024

Trvanie projektu

30 mesiacov

Cieľ projektu

Nedávne ekonomické, sociálne a environmentálne trendy poukazujú na potrebu vytvorenia odolnejších regionálnych ekonomík v podunajskej oblasti. Prechod k udržateľnejšej výrobe a spotrebe textilu a odevov bude v zodpovednom a trvalo udržateľnom Podunajsku cestou budúcnosti.

Módny priemysel je v súčasnosti uznávaný ako jeden z najviac znečisťujúcich odvetví a očakáva sa, že do roku 2050 bude prispievať štvrtinou celosvetových emisií uhlíka. Globálna výroba textilu je zodpovedná za 20 % priemyselných odpadových vôd a emituje viac skleníkových plynov ako medzinárodná letecká a lodná doprava. kombinované.

Celkovým cieľom projektu GREEN-TEX je posilniť inováciu a kreativitu v udržateľnom textilnom a odevnom sektore v podunajskej oblasti, a tak urobiť partnerské regióny odolnejšími a flexibilnejšími pri prispôsobovaní sa globálnym trendom a posunom od tradičnej ekonomiky prostredníctvom prijatia regeneratívnejších a inovatívne zelené textilné procesy založené na obehovom hospodárstve.

Partnerské organizácie

EKOCHARITA SLOVENSKO SLOVENSKU